Maja krétai muszakája

2011 október 6. | Szerző: |

Maja Strasbourgba elszakadt barátném, aki profi módon ripsz-ropsz megtanult franciául, és hamar ráragadt a franciás konyha, annak minden általunk irigyelt részletével együtt.
Nekem a muszakáról – a Dionysos   étterem muszakáján kívül- a bazi nagy görög lagzi jut eszembe, ahol a kislányt csúfolták, és muszkakának hívták az ebédjét….
Mivel én nem kóstoltam, Bianka szavaival tudok csak élni: finom lehet 😀
Akkor tehát a recept:
Hozzávalók 4 személyre :
2 db padlizsán

2 db cukkini
4 szem közepes krumpli
35 dkg daràlthùs
2 dl fözött paradicsompüré
2,5 dl béchamel màrtàs
30 dkg reszelt sajt
2 dl olivaolaj
1 fej hagyma
füszerek : a legfontosabb az örölt fahéj !!!! ezen kivül pirospaprika, vegeta, bors, kakukkfü, oregàno, bazsalikom
Az olajon megpiritjuk az aprora vàgott hagymàt, majd a tűzről levéve megszórjuk pirospaprikàval. Beletesszük a daràlt hùst, majd fűszerezzük. Bàrmilyen meglepő, egy teàskanàlnyi őrölt fahéjjal szórjuk meg (amikor először ettem hùsos ételt fahéjjal, egyszerűen elàllt a lélegzetem – senki ne ijedjen meg tőle, nekem is voltak olyan beidegződéseim, hogy fahéj csak a sütéményekbe, kompótokba, tejbegrizre kerülhet, de NEM !!!!). Kb. 20 perc elteltével, hozzàadjuk a paradicsomszószt, és kb. 2-3 percig forraljuk.
A padlizsànt és a cukkinit karikàkra vàgjuk, megszorjuk egy kis vegetàval, hogy puhuljon, majd olivaolajon grillező serpenyőben megrillezzük. A szintén karikàra vàgott krumplit félig megpàroljuk.
Miutàn mindez elkészült, egy sor padlizsànt, egy sor cukkinit, egy sor krumplit helyezünk a sütőedénybe, ezt letakarjuk a hùssal, majd az egészet lezàrjuk egy ùjabb sor padlizsànnal. A béchamel màrtàst langyosra melegitjük, s meglocsoljuk vele a felhalmozott rétegeket, majd az egészet megszorjuk reszelt sajttal, s 40-45 percig sütjük.

öööö nem tudom, ti is észrevettétek, hogy miben készítette Maja a paradicsomos szószt…. kicsit most nem kedvelem :DDDD


Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Bianka says:

    Nagyon finom és nagyon szép a tányér 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!