Szilvi almás vagy banános sütije
2011 október 21. | Szerző: Dió Bisztró |
Ezt a sütit – ami anno Krisztián első szülinapi bulijára készült – én nem nagyon szerettem, mert úgy gondoltam, hogy nyáron ne együnk már banánt. Szilvi – akinek a sportszeletet is köszönhetjük – gondolom ezen tökre meg is sértődött, de jó fej volt, mert Hanna mostani szülinapjára megsütötte csak az én kedvemért almából is, és megígértem akkor itt, hogy posztolom. Most előkerült a szerző, és itt a recept mindenki épülésére:
Hozzávalók:
6 tojásból piskóta tésztát csinálsz a következők szerint:
6 evk. kristálycukor
6 evőkanál liszt
fél csomag sütőpor
6 evk. víz
csipet só
A kerek tortaforma aljára 3-4 db almát (vagy ugyebár banánt) vékonyan felszeletelsz, megszórod fahéjjal, és után öntöd rá a piskóta tésztát. Én sütőpapírt teszek az aljára és arra teszem az almát.
Krém:
4-5 dl tej
1 cs. vaniliáspudingpor
1 tojás sárgája
15 dkg margarint habosra keverjük
10 dkg porcukorral
Ha kihűlt a vaniliás puding, a hozzáadjuk nagy mozdulatokkal a habos vajat, kenheted az almás piskótára. A tetejére pedig habtejszínt kevertem ki 1 cs. habfixálóval, utána pedig egy kis csokit reszeltem.
Jó étvágyat!!!!
Kommentek
(A komment nem tartalmazhat linket)
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:
Csodafinom!!!!