Sütőtökös gersli rizottó kakukkfüves marhával
2011 október 24. | Szerző: Dió Bisztró |
Az ősz új ízeket csal a konyhába, megjelent a sütőtök a piacokon, mézzel kakukkfűvel megsütve egy kis rózsa borssal megszórva igazán szívmelengető csemege. A belőle készült leves nem különben. Most gerslivel készült rizottó és a sütőtök párosítást próbáltam ki, kakukkfüves marhával. A rizottó Jamie Oliver instrukciói alapján készült és gerslivel is próbáltam már ITT így a sütőtök készítésével egészítem ki. A sütőtököt meghámozzuk, kimagozzuk, 2-2,5 cm-es kockákra vágjuk. A bacon szalonnát megsütjük, amikor elkezd fehéredni, hozzáadjuk a sütőtököt, kicsit lepirítjuk, ezen a ponton fél narancs levét belefacsarjuk, sóval borssal ízesítjük vizet vagy alaplevet öntünk alá 10-15 perc alatt készre pároljuk, ez a roppanós állapotot jelenti. Félretesszük, elkészítjük a rizottót, összekeverjük a tökkel, hozzáadjuk a parmezánt, a tetejére dobunk egy darab vajat, letakarjuk konyharuhával, rátesszük a fedőt kb. 10 percig pihentetjük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:
Izgalmas összeállítás