Tejszínes lúdlábtorta
2011 október 27. | Szerző: Dió Bisztró |
Anyósom nagy spíler ebben a könnyen elkészíthető tortában, mi meg annyira szeretjük, hogy nagyjából egy délután alatt elfogy 😀
Hozzávalók
3db hagyományos kakaós piskótalap bolti vagy
3×2 tojásból házi receptet ld itt
Töltelék:
5dl tejszín (a legjobb a Lidles poharas)
20dkg étcsoki (min 70% kakaótartalom)
Előző este melegítsük fel a tejszínt (nem kell forralni) annyira, hogy az étcsokoládé elolvadjon benne, majd kihűtve tegyűk éjszakára a hűtőbe. Másnap kemény habbá felverjük, és a piskótalapokat rummal meglocsolva megtöltjük vele (a piskótákat érdemes aznap sütni, amikor enni akarjuk). A tetejét és az oldalát a maradék csokis habbal díszítjük. Minimum fél napot pihenjen.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: