Citrom torta a’la én :D
2011 november 15. | Szerző: Dió Bisztró |
A “mester” citrom tortájából ITT a krém maradt, a mézes mascarpone maradt, a tészta változott; változott olyan szempontból, hogy az arányokat megtartottam, diót daráltan megpirítottam, ami aztán így került a tésztába. A tetejére diós grillázst készítettem úgy, hogy a diót megpirítottam, a héját nagyjából ledörzsöltem, közben cukrot olvasztottam (kb. 10 dkg-ot), majd belekevertem a diót. Alufóliát megkentem olajjal, ráöntöttem a keveréket. Amikor megszilárdult, aprítóval összetörtem, ezzel szórtam meg a citrom krémet, és meglocsoltam a mascarponés szósszal. Nincs mit tagadni jól lett, nem kicsit…, nagyon 😀 😀
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:
fantasztikus ez a torta! Annyira jól illik a dió ehhez a citromos krémhez! Köszönöm még egyszer DióBisztrós Lányok! 🙂
Sarolta, hát van olyan müvem, amiből te nem kapsz?! 😀
Szia Dóra, azt hittem Anna sütötte, nagyon jól néz ki a sütid, most már akkor elárulom Saci voltam, vagyok és remélem még leszek is.
😀 akkor Anna csapata :D, nem én sütöttem azt a pogit, hanem ő 😀
Most nagyon kiborultam, hogy ennyire nem vagyok neked ismerős, várj írok valamit amiből rá jössz. Mennyei a tepertős pogácsád!
…mariann !!!: D 😀
hát ki lennék, nem ismered meg az írásom :-))))))))))))))))))))))))))))
…kedves névtelen, így nehéz neked válaszolni 😀 …ha esetleg kiderül ki vagy, van még egy adag a hűtőben 😀 😀
Ez a torta pontosan mikor is készült? Én miért is nem kóstolhattam meg? 😀