Krumplileves Golden almával
2011 november 16. | Szerző: Dió Bisztró |
A “jövőre veled ugyanitt” csapat ideje újra eljött. Ők az a fiú csapat, akikkel évente 1x találkozom személyesen. A menü a korábbi évekhez képest hamarabb összeállt a fejemben, talán annak köszönhetően, hogy gyakrabban főzök, határozottan körvonalazódott azoknak az ételeknek a sora, amit szeretnek a vendégeim. A menü Jamie Oliver csirkemáj parféja volt (ITT) tovább fejlesztve erdei gombás változatban, a leves almás burgonya krémleves bacon chipsszel és kolbásszal, a főétel gesztenyés marharagu erdei gombával Sthal Judit magazinjából, a desszert Thomas Keller citromtortája A’la én :D. Arra jöttem rá így menet közben, hogy vannak ételek a káposztásokon kívül, amiknek kifejezetten jót tesz, ha 1 napot pihiznek a hűtőben. Ez a menüsor kimondottan ide tartozik.
Hozzávalók:
1 póréhagyma fehér része
3 nagyobb lisztes burgonya (sárga héjú)
2 nagyobb vagy 3 közepes alma
8 dl alaplé
1, 5 dl tejszín
szerecsendió, só, pici bors kb.1 tekerés
vaj, olíva olaj
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: