Krumplileves Golden almával

2011 november 16. | Szerző: |

A “jövőre veled ugyanitt” csapat ideje újra eljött. Ők az a fiú csapat, akikkel évente 1x találkozom személyesen. A menü a korábbi évekhez képest hamarabb összeállt a fejemben, talán annak köszönhetően, hogy gyakrabban főzök,  határozottan körvonalazódott azoknak az ételeknek a sora, amit szeretnek a vendégeim. A menü Jamie Oliver csirkemáj parféja volt (ITT) tovább fejlesztve erdei gombás változatban, a leves almás burgonya krémleves bacon chipsszel és kolbásszal, a főétel gesztenyés marharagu erdei gombával Sthal Judit magazinjából, a desszert Thomas Keller citromtortája A’la én :D. Arra jöttem rá így menet közben, hogy vannak ételek a káposztásokon kívül, amiknek kifejezetten jót tesz, ha 1 napot pihiznek a hűtőben. Ez a menüsor kimondottan ide tartozik.

A leves gyorsan elkészíthető egyszerűek a hozzávalók:

Hozzávalók:
1 póréhagyma fehér része
3 nagyobb lisztes burgonya (sárga héjú)
2 nagyobb vagy 3 közepes alma
8 dl alaplé
1, 5 dl tejszín
szerecsendió, só, pici bors kb.1 tekerés
vaj, olíva olaj

Az almát és a burgonyát 2cm-s kockára vágjuk vaj, olíva olaj keverékén megpároljuk két részletben felöntjük az alaplével és készre főzzük. Turmixgépben, vagy botmixerrel pépesítjük, visszatesszük az edénybe, hozzáadjuk a tejszínt, a fűszereket és kiforraljuk. Tálalás előtt kisütjük a szalonnát, a kolbászt, ezt tehetjük kevés olajon, vagy sütőben, ahogy éppen alakul.
Az édes, a sós, a savanykás ízek keverednek egy kevés csípőssel olyan igazán melengető érzés ezeken a fagyos napokon.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!