Gesztenyés marharagu erdei gombával és puliszkával
2011 november 17. | Szerző: Dió Bisztró |
Hmmmm… az a vaslábas, csak az hiányzik az én életemből 😀 Erre jöttem rá miközben neki álltam a főzésnek, előkészítettem mindent, darabolva, aprítva, és próbálkoztam egyik lábas, másik fazék, majd egy tepsi lett a megoldás, amiben hús szoktunk sütni 😀 Őszintén szólva sajnálom a helyet ezektől az óriás edényektől, de nincs mese, ha jót akarok főzni, helyet kell csinálnom neki. Ez a recept a Stahl magazin őszi számában talált rám. Mindenképpen marhát akartam főzni, egyszerűen imádok marha húst főzni, egyik húshoz sem hasonlítható az állaga, az omlóssága, a tartása, nem beszélve az ízéről; imádooom 😀 A pörkölt kizárva, ezek a pasik ugyanis bármikor, ha kedvük szottyan bográcsban összedobnak egyet, és azzal hiába való lett volna versenybe szállnom 🙂
Hozzávalók:
A húst kis adagokban elősütjük úgy, hogy 2 ek olajat felmelegítünk, rádobjuk a húst megpirítjuk, egy tálba félre tesszük: nem szabad főnie a húsnak, kis adagokkal dolgozzunk
Én 160 fokra emeltem a hőmérsékletet, óránként ránéztem, elegendő-e a folyadék az edényben, ha szükséges kevés vízzel felöntjük. Ez egy tutti 4 órás menet, + fél óra a gesztenyével. Nagy előnye a lassú sütésnek, hogy nem kell a étel felett őrködni.
Másnap, harmadnap felmelegítve tökéletes!!! Összeérnek az ízek, omlós, szuper! Puliszkát készítettem hozzá nagyon rendben volt.
Ui. szerintem nálunk ebből nagyheti ebéd lesz csak knédli körettel… A.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:
Eszméletlen jó