Egy verseny margójára
2011 november 25. | Szerző: Dió Bisztró |
Remélem emlékeztek még… Talán el sem hiszitek, de eltelt 1, azaz EGY év, amióta ezt a versenyt a Füge csapat megnyerte a Dió Bisztró pácolt lazacával, mivel a fordulón belül a legtöbb szavazot értük el!
Beküldte: Skach Anna és Jaczenkó Dóra (Dió Bisztró – diobisztro.blogspot.com)
Hozzávalók 2 személyre:
A páchoz
• 1 ek Floriol olívaolaj
• 1 ek szójaszósz
• 2 kk méz
• 2 kk mustár
• 1 ek citromlé
• 2 szelet lebőrözött lazacfilé (kb. 15 dkg per szelet)
A körethez
• 400g konzerv óriás vajbab leszűrve és leöblítve (nettó 240g)
• 20dkg fagyasztott leveles spenót (a tescós tökéletes, abból egy fél zacsi)
• 2 nagy gerezd fokhagyma
• fél citrom leve
• 1 citrom reszelt héja
• 10 szem koktélparadicsom félbe vágva (lehet több is)
• 4 ek Floriol olívaolaj
Elkészítés:
Előző este elkészítjük a pácot, és bepácoljuk a lazac-szeleteket. Vacsi előtt 15 perccel a még fagyott spenótot (vagy ha volt annyi eszed, akkor a felolvasztottat :)) lassú tűzön, teflonon, zsiradék nélkül megfonnyasszuk (fagyottan kb. 5-8 perc, olvasztottan kb. 2 perc). A spenótot kiszedjük a teflonból egy szűrőbe és kinyomkodjuk a levét. Ugyanebbe a serpenyőbe tesszük az olívaolajat, a leöblített vajbabot, a fokhagymát, a citrom alkatrészeket, és jól összemelegítjük őket. Közben egy másik serpenyőben olívaolajon elkezdjük sütni a pácléból kivett lazacot (oldalanként 2-3 percig). Amint összemelegedett a bab, levesszük a tűzről, tessék-lássék összetörjük egy villával, hozzáadjuk a spenótot, visszatesszük a tűzre, ráöntjük a páctálban visszamaradt páclevet, és összeforraljuk. Amikor a lazac második oldalát sütjük, mellédobjuk a koktélparadicsomokat. És ennyi…
Egy kis nosztalgia ITT 😀 még egy kis nosztalgia OTT 😀 és még ITT is 😀
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: