Egy verseny margójára

2011 november 25. | Szerző: |

Remélem emlékeztek még… Talán el sem hiszitek, de eltelt 1, azaz EGY év, amióta ezt a versenyt a Füge csapat megnyerte a Dió Bisztró pácolt lazacával, mivel a fordulón belül a legtöbb szavazot értük el!

Köszönet nektek, az olvasóinknak, meg persze a barátoknak és a követőknek! Ezalatt az egy év alatt sokszor kérdeztétek, hogy mikor, és MIKOR?, de nem tudtam nektek válaszolni. Ám a múlt héten megjelent Orsi posztja (aki a levendulás sütit készítette), és akkor tudtam meg, hogy ott vagyunk a polcokon. Annát azonnal hívtam, és még aznap este utána jártunk a dolognak. IGEN ott vagyunk!! Köszönjük mi, a Dió Bisztró, Anna és én, hogy együtt játszhattunk veletek, élmény volt!! Íme a fotó, és a recept!!!

Mézes-mustáros lazac spenótos babbal

Beküldte: Skach Anna és Jaczenkó Dóra (Dió Bisztró – diobisztro.blogspot.com)

Hozzávalók 2 személyre:

A páchoz
• 1 ek Floriol olívaolaj
• 1 ek szójaszósz
• 2 kk méz
• 2 kk mustár
• 1 ek citromlé
• 2 szelet lebőrözött lazacfilé (kb. 15 dkg per szelet)

A körethez
• 400g konzerv óriás vajbab leszűrve és leöblítve (nettó 240g)
• 20dkg fagyasztott leveles spenót (a tescós tökéletes, abból egy fél zacsi)
• 2 nagy gerezd fokhagyma
• fél citrom leve
• 1 citrom reszelt héja
• 10 szem koktélparadicsom félbe vágva (lehet több is)
• 4 ek Floriol olívaolaj

Elkészítés:

Előző este elkészítjük a pácot, és bepácoljuk a lazac-szeleteket. Vacsi előtt 15 perccel a még fagyott spenótot (vagy ha volt annyi eszed, akkor a felolvasztottat :)) lassú tűzön, teflonon, zsiradék nélkül megfonnyasszuk (fagyottan kb. 5-8 perc, olvasztottan kb. 2 perc). A spenótot kiszedjük a teflonból egy szűrőbe és kinyomkodjuk a levét. Ugyanebbe a serpenyőbe tesszük az olívaolajat, a leöblített vajbabot, a fokhagymát, a citrom alkatrészeket, és jól összemelegítjük őket. Közben egy másik serpenyőben olívaolajon elkezdjük sütni a pácléból kivett lazacot (oldalanként 2-3 percig). Amint összemelegedett a bab, levesszük a tűzről, tessék-lássék összetörjük egy villával, hozzáadjuk a spenótot, visszatesszük a tűzre, ráöntjük a páctálban visszamaradt páclevet, és összeforraljuk. Amikor a lazac második oldalát sütjük, mellédobjuk a koktélparadicsomokat. És ennyi…

Egy kis nosztalgia ITT 😀 még egy kis nosztalgia  OTT 😀 és még ITT is 😀

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!