Kakukkfüves, narancsos sült tökleves
2011 november 28. | Szerző: Dió Bisztró |
Hozzávalók:
1 kg sült sütőtök
1 nagy krumpli
2 közepes alma
1 közepes hagyma
2-3 ek méz
2 közepes narancs leve
1/2 l zöldség leves
2 szál friss kakukkfű
1,5 dl tejszín
olíva olaj, vaj
só, bors, szerecsendió, chili
narancsos balzsamecetkrém a díszítéshez
1 cs.tisztított tökmag
A sütőtököt 190-200 fokon 1 órán át sütjük. A megtisztított finomra vágott hagymát a kakukkfűvel lassú tűzön pároljuk, majd a mézzel karamellizáljuk. Az almát és a kockára vágott burgonyát átforgatjuk, felöntjük a zöldség levessel, a narancs lével készre főzzük. Hozzáadjuk a sült tököt, a fűszereket, a tejszínt mixerrel pépesítjük, kiforraljuk. Pirított tökmaggal tálaljuk. Érdemes fogyasztás előtt néhány órát pihentetni, mert nagyon klasszul összeérnek az ízek, tálalás előtt kóstoljunk, fűszerezzünk. Nagyon finom, fűszeres telt ízű leves, érdemes nekiállni, biztos siker!!!
Kommentek
(A komment nem tartalmazhat linket)
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:
Nagyon finom lehetett mézzel és naranccsal!