Kakukkfüves, narancsos sült tökleves

2011 november 28. | Szerző: |

Hozzávalók:

1 kg sült sütőtök
1 nagy krumpli
2 közepes alma
1 közepes hagyma
2-3 ek méz
2 közepes narancs leve
1/2 l zöldség leves
2 szál friss kakukkfű
1,5 dl tejszín
olíva olaj, vaj
só, bors, szerecsendió, chili
narancsos balzsamecetkrém a díszítéshez
1 cs.tisztított tökmag

A sütőtököt 190-200 fokon 1 órán át sütjük. A megtisztított finomra vágott hagymát a kakukkfűvel lassú tűzön pároljuk, majd a mézzel karamellizáljuk. Az almát és a kockára vágott burgonyát átforgatjuk, felöntjük a zöldség levessel, a narancs lével készre főzzük. Hozzáadjuk a sült tököt, a fűszereket, a tejszínt mixerrel pépesítjük,  kiforraljuk. Pirított tökmaggal tálaljuk. Érdemes fogyasztás előtt néhány órát  pihentetni, mert nagyon klasszul összeérnek az ízek, tálalás előtt kóstoljunk, fűszerezzünk. Nagyon finom, fűszeres  telt ízű leves, érdemes nekiállni, biztos siker!!!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Vicuska says:

    Nagyon finom lehetett mézzel és naranccsal!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!