Kakukkfüves, narancsos sült tökleves

Hozzávalók:

1 kg sült sütőtök

1 nagy krumpli

2 közepes alma

1 közepes hagyma

2-3 ek méz

2 közepes narancs leve

1/2 l zöldség leves

2 szál friss kakukkfű

1,5 dl tejszín

olíva olaj, vaj

só, bors, szerecsendió, chili

narancsos balzsamecetkrém a díszítéshez

1 cs.tisztított tökmag

A sütőtököt 190-200 fokon 1 órán át sütjük. A megtisztított finomra vágott hagymát a kakukkfűvel lassú tűzön pároljuk, majd a mézzel karamellizáljuk. Az almát és a kockára vágott burgonyát átforgatjuk, felöntjük a zöldség levessel, a narancs lével készre főzzük. Hozzáadjuk a sült tököt, a fűszereket, a tejszínt mixerrel pépesítjük,  kiforraljuk. Pirított tökmaggal tálaljuk. Érdemes fogyasztás előtt néhány órát  pihentetni, mert nagyon klasszul összeérnek az ízek, tálalás előtt kóstoljunk, fűszerezzünk. Nagyon finom, fűszeres  telt ízű leves, érdemes nekiállni, biztos siker!!!
Tovább a blogra »