Puliszka sztrapacska módra
2011 november 29. | Szerző: Dió Bisztró |
Dóra bement egy újságoshoz, és a címlapja miatt megvett egy újságot. Nem szokott ilyet csinálni, és amikor együtt elolvastuk először, fanyalogtunk is eleget… De aztán lett benne pár recept, amit érdemesnek tűnt megfőzni. Ez egy Koós János féle interpretációja a puliszkának, és a Best Séf nevű újságból származik. Rajtam kívül senkinek nem ízlett (a papa is azt mondta, hogy hát nem rossz, de nem esett tőle hasra), de jó szívvel ajánlom olyanoknak, akik ennének valami mást….
Hozzávalók 2 főre:
20 dkg kukoricaliszt
2 dl víz
1 dl tej
15dkg kockázott bacon
15dkg juhtúró
10dkg túró
1 pohár tejföl
vaj, só
A tejet és a vizet összekevertem, felraktam egy lábasban a tűzre 1 mokkáskanálnyi sóval, és amikor összemelegedtek, hozzáöntöttem a kukoricalisztet – ne zúdítsuk bele az egészet, hanem kevergessük közben, hogy ne csomósodjon be. Kevergetés mellett főzzük sűrű masszává, majd amikor már késznek látjuk, dobjunk rá 5 dkg vajat, keverjünk rajta még egyet, húzzuk le a tűzről, fedjük le és hagyjuk kb. 15 percet pihenni.
Kenjünk ki vajjal egy kisebb tűzálló tálat. A pihentetett puliszkából két kiskanál segítségével csináljunk helyes kis galuskákat (én ilyeneket rittyentettem). Persze azt is lehet, hogy leterítünk egy réteg puliszkát, és nem szöszölünk holmi galuskákkal. A galuskára jött a szalonna, juhtúró, túró, tejföl, megint puliszka, szalonna, juhtúró, túró és tejföl. Ment az egész 200 fokos sütőbe kb. 15 percre összepirulni. Tejföllel tálaltam magamnak! 😀
Kommentek
(A komment nem tartalmazhat linket)
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:
Tegnap készítettem ilyesmit Márti receptje alapján- nekünk naggggyon bejött!!!!
Ezt el kell készítenem, nagyon szeretem