Brokkolis gorgonzolás pizza
2011 november 30. | Szerző: Dió Bisztró |
Hozzávalók:
0,5 kg BL 80 as kenyér liszt
1 ek só
1 tk oregánó
só, bors
1 csomag élesztő
1 tk cukor
3 dl langyos víz
10 dkg gorgonzola
3 ek olíva olaj
25-30 dkg pizza mozarella
tejfölös szósz
5 ek tejföl
1 cikk fokhagyma
só bors
a pizza szósz
1 doboz darabolt paradicsom
só, bors, oregano
2 ek cukor
lassú tűzön sűrű szószt főzünk, a maradékot üvegben hűtőben tárolhatjuk
Új tűzhelyem vaaan!!! Így most mindent sütök, almát, gesztenyét, ééés pizzát! Nagy kedvencem 😀 Ennek a receptnek az érdekessége a liszt, ugyanis eddig vegyesen sima és rétes lisztből sütöttem, most azonban nagyi titka kenyérlisztből. Nagyon jól sikerült, gyönyörűen megkelt! Ebből az adagból 2 db vékony 32 cm-es + 1 db extra vékony pizza készült. Ilyenkor télen, amikor nem egyenletes a hőmérséklet a lakásban, célszerű a lisztet szobahőmérsékleten tárolni, vagy néhány percre rátenni a radiátorra, vagy mikróba (én ez utóbbinak nem vagyok híve, de ki hogy szereti). Langyos vízben (kb. 1-1,5 dl) megfuttatjuk az élesztőt, teszünk a vízbe cukrot, az olajat is beletehetjük, a maradék langyos vizet a liszthez keverjük. Egy nagyobb tálba beleszitáljuk a lisztet, mélyedést teszünk a közepébe, beleöntjük a kovászt, a fűszereket, és összekeverjük.Most kézzel dagasztottam, addig kell masszírozni a tésztát, amíg egy rugalmas, egynemű tésztát nem kapunk.Olajos kézzel bekentem a kis bucit, letakartam, 45-50 perc alatt megkelt. Kelés után átgyúrtam, majd kiolajozott pizza sütő lapra tettem. Szeretem a sajtot alulra tenni; itt egy fokhagymás tejfölös alapra a gorgonzolát apró darabokra vágva , és erre jött az előfőzött brokkoli, néhány karika kolbász snack, a másik az tarjás volt, igazi pasis pizza, azaz sok hús, sok sajt 😀
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: