Birsalma krémleves
2011 december 2. | Szerző: Dió Bisztró |
Hozzávalók 2-3 főre:
3 birsalma pucolva, magozva, kockára vagy bármilyen kisebb alakzatra vágva
5dkg barna cukor
1,5dl tejszín (a maradékot tedd mondjuk kávéba, mert az a plusz fél deci már pont elnyomja a birsalma ízét)
1cs vaníliás cukor
2 kk fahéj
1 citrom leve és héja
1 ek étkezési keményítő
1 cs só
Felraktam a birsalmát annyi vízzel főni, hogy pont ellepje a keményítő, a tejszín és a citrom héj kivételével. Amikor az alma szétfőtt, lehúztam a gázról, hozzáadtam a tejszínnel elkevert keményítőt, botmixerrel összepürésítettem, vissza a tűzhelyre, bele a citromhéj, még egyet forraltam rajta, és kész is volt.
Most, hogy leírtam, megint megjött hozzá a kedvem, csinálok egyet tízóraira! 😀
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: