Almakompót narancs teával
2011 december 14. | Szerző: Dió Bisztró |
Nagy kompót rajongó vagyok… Ilyenkor télen meg amikor tele vagyok szottyadt almával, még jobban rám tör a vágy, hogy kompótot főzzek. Most csak annyiban tértem el az eredeti recepttől, hogy beleraktam a főzővízbe egy Teekanne-s narancs teát, és amikor meghűlt, szórtam rá aszalt áfonyát az élvezet kedvéért.
Hozzávalók:
4 közepes alma hámozva, csumázva, kockázva
3ek barna cukor
2db szegfűszeg
1kk fahéj
1/2 citrom leve
1 teafilter
1 narancs mosva, felkarikázva
aszalt áfonya
víz
Folyamatában, ahogy hámoztam az almát, locsoltam citromlével, hogy ne barnuljon be. Annyi vízzel, hogy épp ellepje, felraktam mindent – áfonya nélkül persze – egy lábasban főni. Egyszer hagytam felforrni, lejjebb vettem, fődögélt még kb. 10 percet, még egyszer hagytam felforrni, és kész is volt. Kiraktam a teraszra hűlni. Kb. egy óra alatt meghűlt, akkor beleraktam az áfonyát. Leírhatatlan. Elfogyott ez egész.
Kommentek
(A komment nem tartalmazhat linket)
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:
Én reszelt almát kértem citrommal meg cukorral 😀 anyám szétreszelte a kezét 😀 Próbáld ki teával, sokkal finomabb a leve így… A bor is érdekes lehet, de ahhoz a gyerek még kicsi, nekem meg ebben a hajszában szerintem sok lenne…. 😀
Az almakompót a legegyszerűbb és legfinibb dolog a világon. Gyerekkoromban majd’ minden másnap azt kértem. Aztán ebéd után megszereztem a kompótostálat, és szépen megettem mindet 😀 Meg a levét is úgy szeretem 🙂 Kipróbálom áfonyával is, sőt a múltkor olvastam, hogy forralt borral csinálják, vagyishogy bort tesznek az alapba, és forraltboros kompót lesz, nna azt is kipróbálom. 🙂 Borokról meg itt szoktam olvasgatni: http://minu.me/-vinopedia