Isler, az igazi
2011 december 18. | Szerző: Dió Bisztró |
20 dkg finom liszt
7,5 dkg porcukor
15 dkg vaj
7,5 dkg dió finomra darálva
fél tk.fahéj
lekvár ízlés szerint
1 tbl étcsokoládé
1 dl tejszín
2,5 dkg vaj
A hozzávalókat összegyúrjuk, hűtőbe tesszük 1 órára. Kinyújtjuk, korongokat szaggatunk belőle. 150-170 fokos sütőben 5-8 perc alatt megsütjük figyelni kell, hogy világos maradjon a tészta , inkább szárításnak nevezném, mint sütésnek. Savanykás lekvár, például ribizli, vagy málna illik hozzá, ebben az esetben egy kis málna lekvár rummal összemelegítve került a közepére, a tetejére 1 tábla étcsokiból (60%-os csokoládéból), 1 dl tejszínből, illetve vajból készült máz került. Ez kb.25 kisméretű sütihez elég.
Én 50%-al nagyobb adagot sütöttem, éppen elég lett, legközelebb dupla adagot készítek, nagyon finom, éppen olyanra sikerült, mint amilyennek Judit öreg barátném készíti. Türelem játék, szó sem róla 😀
Éppen pörögtem, a gondolataim egy végtelenített mókuskerék foglyai voltak, miközben gúzsba kötve a sütire kellett figyelniük 😀 Mire a végére értem a ragasztásnak nem is értettem, mire volt jó az a nagy rumli a gondolataimban…:D
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: