Isler, az igazi

2011 december 18. | Szerző: |

20 dkg finom liszt
7,5 dkg porcukor
15 dkg vaj
7,5 dkg dió finomra darálva
fél tk.fahéj
lekvár ízlés szerint
1 tbl étcsokoládé
1 dl tejszín
2,5 dkg vaj

 A hozzávalókat összegyúrjuk, hűtőbe tesszük 1 órára. Kinyújtjuk, korongokat szaggatunk belőle. 150-170 fokos sütőben 5-8 perc alatt megsütjük figyelni kell, hogy világos maradjon a tészta , inkább szárításnak nevezném, mint sütésnek. Savanykás lekvár, például ribizli, vagy málna illik hozzá, ebben az esetben egy kis málna lekvár rummal összemelegítve került a közepére, a tetejére 1 tábla étcsokiból (60%-os csokoládéból), 1 dl tejszínből, illetve vajból készült máz került. Ez kb.25 kisméretű sütihez elég.
Én 50%-al nagyobb adagot sütöttem, éppen elég lett, legközelebb dupla adagot készítek, nagyon finom, éppen olyanra sikerült, mint amilyennek Judit öreg barátném készíti. Türelem játék, szó sem róla 😀 
Éppen pörögtem,  a gondolataim egy végtelenített mókuskerék foglyai voltak, miközben gúzsba kötve a sütire kellett figyelniük 😀 Mire  a végére értem  a ragasztásnak nem is értettem, mire volt jó az a nagy rumli a gondolataimban…:D

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!