Málka néni Mikulás kiflijei
2011 december 19. | Szerző: Dió Bisztró |
Ezzel a tál sóssal örvendeztetett meg minket Málka néni Mikulás alkalmából.
Hozzávalók (48db-hoz):
70dkg liszt
1dl olaj
2dl tej
2db tojás
1ek cukor
5dkg élesztő
2dl natúr joghurt
25dkg Ráma
1ek só
piros paprikás tojás a kenéshez
szezámmag a szóráshoz
A langyos-cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrunk, 12 egyforma cipót készítünk belőle, és letakarva pihenni hagyjuk kb. 1,5 órát.
Egy cipót kinyújtunk 30cm átmérőjű körre, rákenjük a sós margarin kb. 1/6 részét, majd veszünk még egy cipót, azt is kinyújtjuk 30cm átmérőjű körre, ráhelyezzük a már lekent lapra, megint megkenjük vékonyan vajjal, és 12 egyenlő részre vágjuk. Kifli alakúra sodorjuk, tepsibe rakjuk, kb. 15 percig letakarva még egyszer megkelesztjük (lehet úgy is, hogy egyszerűen hideg vajat reszelünk a tésztára, megsózzuk, rárakjuk a másik lapot, és így nyújtjuk a végleges nagyságára).
Előmelegítjük a sütőt 200 fokra. Az újra kelt kifliket piros paprikás tojással megkenjük, majd gazdagon szezámmaggal megszórjuk, és 200 fokon aranybarnára sütjük – figyeljünk, hogy ne süssük túl! Így járunk el az összes bucival.
Ui. ma mi is megsütöttük: még mindig nagyon finom 😀
Kommentek
(A komment nem tartalmazhat linket)
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:
Gyönyörűek!