Sajtos tekercs
2012 január 3. | Szerző: Dió Bisztró |
Ezt a receptet a saját receptkönyvemben találtam, azaz valakitől elkértem, mert nagyon ízlett 😀 A karácsonyi sütés-főzés részévé vált, és tökéletes, ha előre akarunk dolgozni és/vagy unjuk már a sajtos rudat 😀
Most, hogy visszaolvasom a receptet az szemmel látható, hogy nálam kimaradt a “kapott tésztát kettéosztjuk” lépés, mert kb. 8cm átmérőjűek lettek a kész tekercsek – jelzem, senki nem panaszkodott 😀
Hozzávalók:
50dkg liszt
25dkg ráma
2 tojás sárgája
1kk só
1 cs sütőpor
2dl tejfül
A töltelékhez
20dkg ráma
20dkg reszelt sajt (a LIDL-ben lehet kapni eleve lereszeltet, az ára sem drágább, így én ezt szoktam venni)
a tojás a kenéshez
A tészta hozzávalóit kézzel összegyúrjuk, kettészedjük vagy nem szedjük ketté a kapott tésztát, vékonyra kinyújtjuk, rátesszük a rámás-sajtos tölteléket a kinyújtott tésztára (értelemszerűen az egészet vagy a felét :)), szorosan feltekerjük, frissen-tartó fóliába csomagoljuk, és legalább egy éjszakára hidegre tesszük (nálam a teraszon pihent 2 napot). Másnap, harmadnap a sütőt előmelegítjük 175 fokra, kibélelünk egy tepsit sütőpapírral. A tésztát ujjnyi vastag karikákra szeleteljük, megkenjük tojással, és irány a sütő, míg aranybarna nem lesz. Ne lepődjünk meg, sütés közben még nő egy kicsit, illetve a vajas-sajtos töltelék kicsit ki is sülhet, de visszaszívja a tészta, ha hagyjuk kb. 15 percet a tepsin meghűlni.
![]() |
| Csak tudnám, miért fordul el a kép néha… 🙁 |
Kommentek
(A komment nem tartalmazhat linket)
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:



Én is sütöttem ezt a sajtos tekercset, de sóban eltett darált piros paprikát kevertem a recept szerint a krémbe, lehet Piros Aranyat helyette, úgy is finom volt. Hát igen, tojással lekenve sokkal szebb a színe. A fotóról- mentés másként és kis a betűt tenni a fotó száma után. Ily módon biztosan jól menti le a változtatást.