Sajtos rúd megint

A sajtos rúd az a recept, ahol “ahány ház, annyi szokás…” – mi is posztoltunk már belőle itt. Én pontosan 14 évesen (hm. 34 éve már….) kaptam egy “Kétbalkezes kamaszlányok kézikönyve” című könyvet, amiben életvezetési tanácsadásokon stb. kívül alapreceptek is vannak. Ez az egyetlen recept, amit milliószor megsütöttem belőle, állandó siker 😀 
Hozzávalók:
30dkg liszt
20dkg ráma
1 pohár tejföl
1kk só


reszelt sajt
tojásfehérje a tetejére
A lisztet a hideg rámával összemorzsoljuk, majd a tejföl és a só, összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk, és hűtőbe tesszük legalább 1 órára, de egy-két éjszaka is belefér.
Fél cm vastagra kinyújtjuk a tésztát, megkenjük tojásfehérjével, megszórjuk reszelt sajttal, és derelyevágóval felcsíkozzuk. 200 fokos előmelegített sütőben 15-20 perc alatt pirosra sütjük.
Tovább a blogra »