Csicsóka krémleves füstölt lazaccal
2012 január 5. | Szerző: Dió Bisztró |
A krémlevesek iránti elkötelezettségemről már többször írtam, ez a leves nálam most a CSÚCS !!!
Ünnepi vacsora része volt, egyszerűségében nagyszerű.Van benne valami hagyományos, valami újszerű igazán izgalmas.
Hozzávalók:
1/2 kg csicsóka
3 közepes krumpli
2 db sonka hagyma
1 db póré fehér része
vaj olíva olaj
kapor
füstölt lazac
krémsajt
1dl tejszín
2 leveskocka
A hagymákat vaj olíva olaj keverékén “megolvasztom” a megtisztított csicsókát, krumplit rádobom, felöntöm levessel, vagy vízzel akkor teszek bele leveskockát is, készre főzöm 30perc alatt. Leturmixolom kevés tejszínnel lágyabbá teszem az ízeket. Fűszerezésként só, bors, chili. Tálaláskor a lazacra szedem a levest, teszek mellé kevés krémsajtot és megszóróm kaporral.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: