Mákos csokis torta

Ez a süti kinézetre nagyon hasonlít az IKEA fagyasztott tortáira, a fagyaszthatóság igazán nagy előnye, sokáig eltartható, nagyon tömény kerek ízek jellemzik. A tészta egy linzer tészta variáció ennek megfelelően állítjuk össze, hűtőbe tesszük 30 percre, majd kinyújtjuk formába igazítjuk. A töltelék hozzávalóit összekeverjük, a marcipánt belereszeljük és a tésztára helyezzük 170 fokon 30 – 40 perc alatt megsütjük.
A tetejére étcsokiból krémet készítünk, ha kihűlt a torta egyenletesen bevonjuk vele. Tálaláskor tejszínhabot felverjük egy evőkanál porcukorral, 1 citrom levével és azzal kínáljuk. Igazán finom, nagy előnye egy vékony szelettel is jól lakunk a vacsora végén ezzel felkerül az “i”-re a pont 😀
Tészta:

17,5 dkg liszt12,5 dkg hideg vaj

5 dkg cukor

1 tojás

Töltelék

20 dkg darált mák

8 dkg tejföl kb. fél pohár

10 dkg csokis marcipán (Zentis marcipán massza csokival bevonva)

3 tojás

1 narancs reszelt héja

fél narancs leve

Csokimáz

15 dkg étcsoki 70 %-os

4 dkg vaj





 

1, 5 dl tejszín

A fotó nem igazán tökéletes, de legközelebb “kipótolom” 😀

Tovább a blogra »