Sajtos csirkemell
2012 január 18. | Szerző: Dió Bisztró |
Juci egyszer vendégségbe járt nálunk – vagy épp hosszabban itt állomásozott, már nem is emlékszem pontosan-, és összeütötte ezt a finomságot, mert épp tele volt a hócipőnk a rántott csirkemellel (ami Isa nagy kedvence). Ő úgy csinálta, hogy a melleket egyenként megforgatta a sajtban (azaz elkezdte panírozni, csak zsemlemorzsa helyett sajtba forgatta a végén), én ezt sietség okán kicsit átalakítottam, de semmit nem veszített az élvezeti értékéből, sőt, nyertem vele vagy 10 percet (ez indulás előtt elég sok idő ha épp késésben vagy :D):)
Tegnap bölcsibe indulás előtt összeraktam (kb. 15 perc), és mire feljöttünk a játszóról (sütőbe rakás után 60 perc) csak még 20 perc kellett, és “fiúúúúk, vacsoraaaaa!!!!”. Jó kis kaja ez 😀
Hozzávalók 4 személyre plusz a gyerek
70 dkg csirkemell
20dkg reszelt trappista/gouda/pannónia kombó (maradék sajtok lereszelve)
2 fej zúzott fokhagyma
3 tojás
liszt
vaj, só, bors
A csirkemelleket megmostam, és hosszában félbevágtam, hogy ne legyenek annyira vastagok (a leeső részekből mára lesz ebéd). Kivajaztam egy mély jénait, az aljára szórtam egy kis zsemlemorzsát és egy réteg reszelt sajtot. Sóztam, borsoztam a melleket, megforgattam lisztben, a fokhagymás felvert tojásban, majd ráfektettem őket a sajt rétegre. Ahogy kész volt a réteg, jött megint a sajt, aztán a csirke stb. Nekem 3 réteg húsom lett, és sajttal zártam le a tetejét. Lefóliáztam, majd 150 fokra betettem a sütőbe 60 percre.
A 60. perc végén kivettem a sütőből, levettem a fóliát, feltekertem 200 fokra, és hagytam megpirulni további 20 perc alatt. Közben megfőztem hozzá a zöldséges rizst. A gyereknek is nagyon ízlett, és csak azért maradt belőle, mert a) a látszat ellenére baromi tömény kaja , b) anyósomék sajna nem jöttek át végül vacsizni!
Kommentek
(A komment nem tartalmazhat linket)
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:
Koszon,tenyleg az!
Nagyon guszta, s csakis finom lehet.