Karfiol csőben sütve
2012 január 27. | Szerző: Dió Bisztró |
Ez még a fitness-wellness életmód előtt készült, dönget benne a kalória rendesen, viszont a) ehetővé tettem a gyerekem meg azuram számára a karfiolt egy egyszerű, gondolom már sokak által alkalmazott módszerrel: telenyomtam sajttal, b) gyorsan elkészül, és c) egytálételnek vagy köretnek is kitűnő.
Hozzávalók:
1 nagy fej karfiol
10 dkg reszelt sajt
1 nagy tejföl
1 tojás
1 tojás
2 gerezd fokhagyma zúzva
vaj
zsemlemorzsa
só, bors
A karfiolt megmostam, rózsáira szedtem, és lobogó, szódabikarbónás vízben kb. 3 percig főztem. Egy jénait kivajaztam, megszórtam az alját-oldalait zsemlemorzsával, a tejfölben elkevertem a tojást, a sót, borsot, a fokhagymát, meg a sajt felét, szépen beletettem a karfiolokat a jénaiba, nyakon zúdítottam a tejföllel, megszórtam a maradék sajttal, és irány a sütő. Elfelejtetem a sütőt előmelegíteni, de nem lett semmi baja: 200 fokon aranybarnára sütöttem kb. 15 perc alatt. Gyorsan sütöttem le natúr, sós-borsos csirkemellet a fiúknak mellé 😀
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: