Kefíres süti

2012 január 30. | Szerző: |

Betti anyukájának ez az egyszerű kis süti mindig szép magas, de ez csak neki sikerül, nekünk inkább gyümölcsös pizzára hajaz, de így télvíz idején ennyi rengeteg gyümölccsel mindegy, csak ehessük 😀 Elgondolkodtam azon, hogy nem a nagy tepsiben, hanem csak a kisebben fogom legközelebb megsütni, de akkor beismerném a vereséget, így még majd tesztelem, meg itt van Marika néni a héten,  és kifaggatom, mit csinálunk rosszul (bár Betti esküszik, hogy anyukája sem csinál vele semmit a lentieken kívül….).
Hozzávalók
A hozzávalókat kefires dobozzal kell kimérni (KD)
2 kefir (tudtátok, hogy rövid i-vel kell írni?!)
2KD cukor
4KD liszt
1KD étolaj
2 tojás 
1/2 cs sütőpor
Előmelegítjük a sütőt 200 fokra. Külön összekavarjuk a nedves, külön a száraz hozzávalókat, majd nagy mozdulatokkal összevegyítjük őket (a nedvesbe a szárazat). Sütőpapíros tepsibe öntjük a masszát, megszórjuk a tetejét rengeteg gyümölccsel (én felolvasztott sárgabarackot, szedret és meggyet tettem rá) és barna cukorral, majd kb. 20-25 perc alatt készre sütjük. Kb. 6×6-os kockákra szelve tálaljuk. 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!