Kefíres süti

Betti anyukájának ez az egyszerű kis süti mindig szép magas, de ez csak neki sikerül, nekünk inkább gyümölcsös pizzára hajaz, de így télvíz idején ennyi rengeteg gyümölccsel mindegy, csak ehessük 😀 Elgondolkodtam azon, hogy nem a nagy tepsiben, hanem csak a kisebben fogom legközelebb megsütni, de akkor beismerném a vereséget, így még majd tesztelem, meg itt van Marika néni a héten,  és kifaggatom, mit csinálunk rosszul (bár Betti esküszik, hogy anyukája sem csinál vele semmit a lentieken kívül….).
Hozzávalók
A hozzávalókat kefires dobozzal kell kimérni (KD)
2 kefir (tudtátok, hogy rövid i-vel kell írni?!)
2KD cukor
4KD liszt
1KD étolaj
2 tojás 
1/2 cs sütőpor
Előmelegítjük a sütőt 200 fokra. Külön összekavarjuk a nedves, külön a száraz hozzávalókat, majd nagy mozdulatokkal összevegyítjük őket (a nedvesbe a szárazat). Sütőpapíros tepsibe öntjük a masszát, megszórjuk a tetejét rengeteg gyümölccsel (én felolvasztott sárgabarackot, szedret és meggyet tettem rá) és barna cukorral, majd kb. 20-25 perc alatt készre sütjük. Kb. 6×6-os kockákra szelve tálaljuk. 

Tovább a blogra »