Zabsüti light
2012 február 1. | Szerző: Dió Bisztró |
A vízivás már kezdett kicsit az agyamra menni hétfőn, így kerestem vmi olyan sütit, ami kevés rizikóval csökkenti az édesség iránti vágyamat (amiről nem is tudtam, hogy létezik, mert a sósat jobban szeretem, mint az édeset). Agyamra ment a víz 😀 A lenti recept Stahl Büntetlen örömök című könyvéből van (hm, végignéztem az összes receptet, jópárat bejelöltem, de hogy büntetlenek lennének, azzal erőteljesen vitatkoznék :DD).
Hozzávalók:
10dkg zabpehely
5dkg barna cukor
12dkg vaj
2ek méz
15dkg liszt
1kk fahéj
1kk sütőpor
4ek tej
1 vanília rúd belseje
1 vanília rúd belseje
Előmelegítjük a sütőt 200 fokra. Összekevertem a száraz hozzávalókat egy nagyobb tálban. Mikróban (olvasztó funkcióval) összeolvasztottam a mézet vajjal és hozzákevertem fakanállal a száraz dolgokhoz meg a tejet. Kiskanállal kb. diónyi gömböket tettem sütőpapíros tepsire, és kb. 8 perc alatt megsütöttem a sütiket (maguktól kilapulnak). Az első tepsi tulajdonképpen elégett, mert a recept 10-15 percet mondott, na annál sokkal hamarabb sül, a következőt inkább világosra hagyom majd. Hagyjuk a tepsin kihűlni, addig meg is keményedik. Nekem 2 tepsinyi, kb. 40 db lett volna 😀 Ropogós, reggeli kávéhoz, gyors édességnek tuti 😀 Zárd dobozban gondolom eláll egy ideig 😀
A következő adagot kipróbálom kókuszreszelékkel és kókusztejjel, illetve almával meg reszelt narancshéjjal 😀
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: