Jamie, én, a hagymás bab, és a többiek

A babhoz való viszonyom mondjuk ki nem felhőtlen, anyának van egy levese, ami tésztás bab néven fut nálunk azt tényleg szeretem, de a lelkesedésem kb. eddig is tartott. Azt gondolom, ha valami egymás után háromszor elém kerül rövid időn belül, azzal foglalkoznom kell 🙂 Ilyen ez a bab téma is 😀 Először a Tigrincstalpú említette, hogy ő sok babból készült ételt eszik, mondván jó fehérje, laktató, egészséges; nem értettem, mire ez a nagy rajongás, de elfogadtam, mégis egy pasi tudja mit csinál :). Másodszor a nagy szerelem, akitől a rizottót tanultam,  Jamie Oliver ITTelmegy Itáliába, és összedob egy babos köretet húshoz!! ez már valami !! nagyon lelkesedtem, de tettekre nem ragadtattam magam, majd harmadszor a Változom lányokkal beszélgettünk, és újra felvetődött a bab téma. Így nem volt más hátra, belevágtam a bab projektbe 😀

Hozzávalók 2 főre
1doboz babkonzerv
2db kápia paprika
5dkg húsos bacon, vagy fekete erdő sonka
2 közepes lila hagyma
olíva olaj, só bors, chili
A sonkát megpirítjuk, hozzáadjuk a szálasra vágott hagymát, a kockára vágott paprikát, összapároljuk, majd jön a leszűrt bab konzerv, jól összekeverjük 1 percig, felöntjük a bab levével, ha szükséges kevés vízzel, és 3 perc alatt összefőzzük. Elkészültünk. Eredetileg kreol csirkét gondoltam hozzá  recept ITT, el is készült, csak máshoz ettem 😀 Most a tetejére Szásától kapott kecskesajt került. Van olyan is, ami paprikába volt töltve, és aszalt paradicsommal hmmm…. 😀 Fantasztikoóó csak ezt tudom hozzátenni 🙂
Tovább a blogra »