Buflák pecsenye
2012 február 8. | Szerző: Dió Bisztró |
Ezt a kicsit macerásnak tűnő, ám annál jópofább ételt Juci nővéremnek köszönhetjük (meg ezt és ezt), aki már másodszor örvendeztetett meg vele minket. Alapjaiban pasis kaja, de a gyerkőcök is szeretik, lehet vele nyunyuzni, utána meg kardozni 😀 Az alapja egy rablóhús, amit kicsit elvarázsoltak rántott hússá (apropó, egy ismerősöm ismerősének a gyereke mindent (mondom mindent, a borsót is) csak rántva hajlandó megenni; na neki pl. tökéletes lenne).
Hozzávalók:
50dkg csirkemellfilé apró darabokra vágva, enyhén sózva és borsozva
20dkg főtt, füstölt császárszalonna apró darabokra vágva
kalifornia/kápia paprika szeletelve
gomba nagyobb darabokra szeletelve
paradicsom nagyobb darabokra szeletelve
vöröshagyma/lilahagyma nagyobb darabokra szeletelve
grill vagy magyaros fűszerkeverék
liszt, tojás, morzsa, olaj, hurkapálcika
Fogunk egy hurkapálcát, és csinosan egyenként ráhúzzuk a fentieket tetszőleges sorrendben – ne tegyük tele a pálcát, és túl szorosan se rakjuk egymás mellé a rávalókat, hogy jól átsüljön. Amint megvannak a nyársak, először forgassuk őket lisztbe, majd a tejfölös-tojásos-fűszerkeverékes létyóba, a végén jöhet a morzsába hempergetés. Lassú tűzön, olajban kirántjuk őket. Krumplipürével vagy rizibizivel az igazi 😀
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: