Almás-fudge-os koszorú
2012 február 16. | Szerző: Dió Bisztró |
Az angol fudge tulajdonképpen vajkaramella. Én valami angol hetek keretében vettem a Lidl-ben, és rájártam. Persze még bűnözés okán sem tudsz belőle 2-3 szemnél többet megenni, de ez pont elég arra, hogy agyoncsapd vele az aznapi diétádat 😀 Na, és akkor megelégeltem, hogy ki legyek szolgáltatva egy zacskó vajkaramellának, és úgy döntöttem, jól kibabrálok vele, és megsütöm a mamának, aki szegény amúgy is beteg volt, a csokisat nem szereti, viszont meg akartam lepni vmi jóféle sütivel. A süti alapja a cimetes süti receptje, csak kicsit megint dobtam rajta.
Hozzávalók
25dkg liszt
1 tojás
1kk szódabikarbóna
5dkg barna cukor
0,5l tej
8dkg olvasztott vaj
15 szem fudge felszeletelve
2 szem közepes alma hámozva, magozva, szeletelve
vaj a kenéshez.
A tésztát fakanállal összeállítjuk (jól ki kell keverni, de nem kell hozzá kézimixer). Én szilikonos formát használtam, de már csak megszokásból is kivajaztam. Az apróra felszeletelt vajkaramellát tettem a forma aljára úgy, hogy egyenletesen jusson mindenhova, majd ráöntöttem a tésztát, és a tetejére ment a megpucolt, vékony szeletekre vágott alma – 175fokon 45 perc alatt előmelegített sütőben készre sütöttem.
Amint látszik a receptből is, a süti nem a tésztától lesz édes, hanem inkább a beleolvadt fudge-tól, azaz a “tökéletes falat” (a la Barba Streisand) az, amikor van benne fudge, tészta és alma is – na így mennyei. Adhatunk hozzá vanília fagyit, vagy vanília sodót (lehet kapni készen az Ikeában (a shop-ban), ahol épp mindenfajta akció is van – ez magában, kicsit meglangyosítva is csodás, pont ilyen szeles, nyamvadt téli estékre való lélekmelegítőnek :DD).
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: