Krumplinudli másképp
2012 február 22. | Szerző: Dió Bisztró |
Ha valakinek ma ebédre vagy vacsorára gyors, de kicsit más megoldás kell, akkor itt a válasz 😀 Anyósom sógorommal érkezett, és mivel minket is mindig trakta vár, persze hogy én is megpróbálok virítani. Anyósomban bíztam, hogy bármit megeszik, Áron nem olyan egyszerű eset, de hálistennek ez mindkettőjüknek bejött, így bátran ajánlhatom mindenkinek. A nudlira a Lidl hűtőpultjában akadtam, ahol legnagyobb meglepetésemre volt friss, hűtött tészta – ez sváb nudli néven futott, és ahogy megláttam, rögtön bevillant ez az egyszerű, de nagyszerű étel.
Hozzávalók:
0,5kg nudli
bacon/sonka
petrezselyem
tejszín
gomba
reszelt sajt
olaj, só, bors
Feltettem lobogó sós vízbe a krumplinudlikat főni – amikor feljött a tetejére az összes hagytam még kicsit forrni, majd leszűrtem, de hagytam egy pohár főző levet a sűrítéshez. Közben egy nagy serpenyőben olajon megfuttattam a sonkát/bacont, majd rádobtam a gombát, és jól összepirítottam őket. Sóztam, borsoztam. Amikor összepirult, nyakon öntöttem a tejszínnel és tettem még hozzá egy kis főző vizet, összerotyogott, jöhetett az apróra vágott petrezselyem meg egy kis reszelt sajt. Amikor kész lett, rázúdítottam a nudlikat, összeforgattam – azonnal tálaltam még egy kis plusz reszelt sajttal és petrezselyemmel megszórva. Tuti 😀
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: