Meggyes zabpelyhes muffin jót tesz nekünk

Lelkesen vetettem bele magam az  életmódváltásba az édességek “hiánya” vagy nem hiánya azért jelentkezik, de egészen jól megoldható. Kerülöm a cukikat, de azért valami jutalom nekem is jár 😀 Így, most otthon olyan ízeket keresek, amiket szeretek és emlékeztetnek valami klasszikus sütire, ez például a túrós meggyes pitére 🙂 Nagyon szeretem a meggyet, nekünk az a  tuti fajta van, ami a konyakos meggyben van!!! Isteni!! Anya tette el szuper lett!! Ez adata az ötletet ehhez a sütihez. Szóval most a fehérjéket, a rostot kell felvenni az étrendbe nagyobb arányban, mint ahogy eddig volt ez a süti minden feltételnek megfelel, rost, fehérje, egészséges szénhidrát, persze nem egy tepsivel, de egy-két darab igazán nem árthat 😀

Hozzávalók:

30 dkg aprószemű zabpehely

10 dkg olvasztott vaj vagy 1 dl olaj

1, 3 dl tej

30-35 dkg túró

4 egész tojás

1 cs sütőpor

csipet só

édesítő, cukor ízlés szerint én olyan 2 ek mennyiséget raktam bele, de ki hogyan szereti

magozott meggy nálam fél üveg

A tojást, túrót, olvasztott vajat, tejet összekeverjük, a sütőport a zabpehellyel szintén, majd a nedves és szárazat egybe forgatjuk. 190 fokon légkeveréssel 25-30 percig sütjük. Ebből lett 12 muffin és egy 18 cm-es tortaformába kis torta 🙂
Két muffintól teljesen jól lehet lakni, a következő egy sós változat lesz pogácsa gyanánt 😀

Megsütöttem már többször az olajjal műküdött jobban, tovább friss maradt, a túró is inkább 35 dkg legyen 😀

Tovább a blogra »