Túrótorta, gyorsan finomat
2012 március 7. | Szerző: Dió Bisztró |
A túrótorta nálam mindent visz! Anno még német fakton elkészítettünk Alicéval egy quark torte mit mandeln nevű süteményt, azóta is arra vágyom, még nem találom azt az ízt, de egyszer talán…nem adom fel. Ez a torta egy változata, lusta süti 😀 A túrót robotgéppel jól összetöröm, miközben adok hozzá egy pohár kefírt, cukrot, csoki reszeléket, citromleveét héjját. Közben beáztatom a zselatin lapot 10 dkg túróhoz 1 lap nagyobb méretű, Lidl-s változat, kicsavarom és beledolgozom a túróba. Az alaphoz amaretti kekszem utolsó morzsáit használtam fel, ízesítve kávéval, és összefogva olvasztott vajjal. Belegyömöszöltem a forma aljába, betettem a hűtőbe egy fél órára, a krémet ráöntöttem, egy éjszakára benn maradt a hűtőben. A tetejére zöldcitrom héjját reszeltem. Finom kis darab, az a jó, hogy a túrót vehetjük lájtosra, nem cukorral, hanem xilittel ízesítve, a kekszes alap lehet zabkekszből, vagy bármilyen maradék sütiből. A mennyiségeket nem tudom egészen pontosan elmondani, mert ami otthon volt abból gazdálkodtam. A túró kb.40 dkg, a vaj a kekszhez olyan 10 dkg volt megolvasztva. A tortaforma 18 cm-es.
Kommentek
(A komment nem tartalmazhat linket)
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:
tetszik 🙂