Mákos, almás köles süti

Azt gondolom fontos,  olyan finomságokat egyek, amelyek megfelelnek a harmonikus táplákozás elveinek. Legyenek benne rostok, fehérje, minőségi cukor, megfelelő arányban jó minőségű szénhidrát, noh dacu finom is legyen 😀 Ezekről a sütikről az általános kényszerképzet az, hogy nem finom, ez akár igaz is lehet  a budai krémeshez szokott ízlelőkéinknek 😀 Valóban szokatlan, de ha valami szokatlan, attól még lehet finom:D Ez a süti pontosan ilyen egy kísérlet része, legközelebb annyit mósodítok rajta, hogy a mákhoz keverek egy kis mézet, illetve több almát használok, vagy nagyobbat. Az almának eltávolítom a magházát, darabolom és 3dl vízzel összeturmixolom, adunk hozzá mézet ízlés szerint. A mákot és a kölest megmossuk. A köles kerül a tepsi aljára, erre jön a mák, (szerintem jobb, ha összekeverjük a mákot és a kölest)  majd az almapüré, ha túl sűrű lenne jöhet még bele víz.  A tetejét megszórom zabpehellyel, dióval, mandulával, ami éppen a kezünk ügyébe kerül, mehet a sütőbe 190 fok 40-50 perc.

Hozzávalók:
5 db nagyobb alma
3 dl víz
1 bögre 4 ek méz több is lehet ízlés szerint
1 bögre mák
1 bögre köles

zabpehely, dió, étcsoki a tetejére

Tovább a blogra »