Pizza és pizzás háromszögek
2012 március 24. | Szerző: Dió Bisztró |
Erika barátném háromgyerekes nővére is nagy szakács – az egész család hihetetlenül jól főz, élen a nagymamával -, és rittyentett egy pizzát így a munkás hétvégékre 😀
“Hozzávalók a tésztához
50 dkg liszt
3 dkg élesztő
2 dkg só
1 dl olaj
langyos víz ( kb. 2 dl)
Ezeket összedagasztani és egy-másfél óráig keleszteni. Utána kinyújtani és tetszőleges feltéttel megsütni. Ebből a mennyiségből 2 tepsivel szoktam sütni, mert mi a vékonyabb tésztásat szeretjük.
A feltéthez én 2 hagymát apróra felkockázok, megpirítom olajon és ráöntök egy nagy doboz sűrített paradicsomot és pici vízzel felengedem. ha már jó, akkor megkenem vele a kinyújtott pizzalapot, reszelek rá parizert, megszórom gombával, kukoricával. füstölt szalonna kockákkal, lila hagymával és reszelt sajttal és kb 10 perc alatt megsütöm. Amúgy én 1 kg lisztből szoktam, csinálni 😀
A háromszögeknél a tészta ugyanez, és a feltét itt mehet tölteléknek is persze 😀
Kommentek
(A komment nem tartalmazhat linket)
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:
3 jó étvágyú gyerek, meg egy férj ripsz-ropsz elfogyasztja :))
uh de jól néz ki… hagytatok nekem is?