Pizza és pizzás háromszögek

Erika barátném háromgyerekes nővére is nagy szakács – az egész család hihetetlenül jól főz, élen a nagymamával -, és rittyentett egy pizzát így a munkás hétvégékre 😀

Hozzávalók a tésztához

50 dkg liszt

3 dkg élesztő

2 dkg só

1 dl olaj

langyos víz ( kb. 2 dl)

Ezeket összedagasztani és egy-másfél óráig keleszteni. Utána kinyújtani és tetszőleges feltéttel megsütni. Ebből a mennyiségből 2 tepsivel szoktam sütni, mert mi a vékonyabb tésztásat szeretjük.
A feltéthez én 2 hagymát apróra felkockázok, megpirítom olajon és ráöntök egy nagy doboz sűrített paradicsomot és pici vízzel felengedem. ha már jó, akkor megkenem vele a kinyújtott pizzalapot, reszelek rá parizert, megszórom gombával, kukoricával. füstölt szalonna kockákkal, lila hagymával és reszelt sajttal és kb 10 perc alatt megsütöm. Amúgy én 1 kg lisztből szoktam, csinálni  😀

A háromszögeknél a tészta ugyanez, és a feltét itt mehet tölteléknek is persze 😀

Tovább a blogra »