Minestrone csicseriborsóval

2012 március 28. | Szerző: |

A leves fontos része egy menünek, bár én ha tehetem kihagyom, a főétel és a desszert, a proritás.
Ááááám amikor eljön az idő, változtatni kell dolgokon, többek között az evési szokásokon, akkor a leves is más helyre kerül, FŐ helyre 😀 A minestronét imádom, ebből kiindulva főztem meg ezt a levest, ami igazán jól sikerült. A minestrone egy mindent bele leves az én olvasatomban,  zöldségből ami éppen otthon akad. Az alapot a csicseriborsó adta, ugyanis nagy adagot megfőztem,  kipróbáltam többféle kombinációban. Ebben a levesben is kitűnően működik.
Kevés olajon megpároljuk a zellerszárat, a répával, majd hozzáadjuk a chilipasztát, borsót,  végül a megfőtt csicsriborsót, felengedtem darabolt paradicsom konzervvel, és vízzel. Ízesítjük, én natúr szárított zöldséget “vegetát” adtam hozzá, kevés tengeri sót, borsot végül belefőztem a tésztát. Tálaláskor parmezánt lehet rá szórni, de maradék zellerszár is lehet a díszítés. Finom, laktató egészséges leves.

Hozzávalók :
4 db közepes répa
2 marék zöldborsó
1 marék főzött csicseriborsó, vagy egy kis konzerv
1 szál szárzeller
1 tk chili paszta vagy 1 friss chili az erezete nélkül
1 ek natúr szárított zöldség
1/2 doboz darabolt paradicsom, vagy valamilyen nem ízesített paradicsom
só, bors

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!