Osso bucco disznóhúsból magyarosan
A disznóhús manapság szitokszóként szerepel a beszélgetésekben, néha olybá tűnik az ördög maga, aki eszi 🙂 Nincs is annál nagyobb élmény, mint amikor egy pasi húst eszik, ilyenkor már nem is pasi, hanem férfi!!!… látszik rajta, hogy kedvére való, minden egyes harapással visszatér belé az élet 😀 Van egy “bája” a történetnek, valami ősi, elemi ösztön az, ami ilyenkor megcsillan az arcokon. Ha más nem is ezt látja bennem mindig ez az érzés van, egy csirkemell elnyamnyogása nincs rám ilyen hatással. Vissza a valóságba 😀 tény, hogy kisebb arányt képvisel a disznóhús a mindennapokban, de amikor alkalom adódik, akkor igenis kell jó húst enni, nem szárazat, zsírosat, ropogósat 😀
Ez a DARAB hús hátsó comb, keresztbe szeletelve, én még nem láttam ilyesfajta darabolást, de tetszik, olyan osso bucco, a csont benne van!! Szóval egy fűszeres pácot készítünk, mustár, kakukkfű, só, bors, fokhagyma, de bármilyen nekünk tetsző fűszer mehet bele. Alaposan bekenjük vele a húst, egy napig hűtőben pácolódott. Másnap elősütjük, pörzsanyagot képzünk rajta, majd lassú tüzön 160-180 fokon sütögetjük, néha meglocsoljuk borral, vagy sörrel ami éppen adódik. Mellette sütünk negyedelt vöröshagymát, héjjában fokhagymát. Én húsvétkor céklával ettem, hogy legyen valami egészséges is a tányéron, de friss FEHÉR kenyérrel koviubi hmmmm nagyon jó …lehet 😀 😀