Karfiolbomba
2012 április 22. | Szerző: Dió Bisztró |
Egyik kedves barátunkhoz a családja jött Pestre Borsodból, és ezt főzték ebédre – én persze rögtön kunyiztam belőle, mert megtetszett. Amikor felhozták a művet az igazi belbecs a fél kiló tepsis krumpli alatt volt, amit én rögtön el is távolítottam, és így lett tökéletes! Jó kis étel.
Hozzávalók:
1 egész fej karfiol
fasírthús keverék tetszőlegesen (én pl. nem szoktam vele sokat fakszizni: 0,5kg darált sertéshús és ugyanennyi darált pulykahús keverék az Aldiban a mélyhűtőpultban kapható fagyasztott, friss ún. Olasz zöld fűszer-keverékkel (van benne lila hagyma is), 2 gerezd fokhagymával, 2 tojással és kb. 4 ek zsemlemorzsával, sóval meg borssal összekeverve)
szeletelt baconszalonna
Sós-szódabikarbónás vízben blansírozzuk az egész karfiolt egyben (azaz félkeményre főzzük). Elkészítjük a fasírtkeveréket.
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A karfiolt vagy egészben vagy kettő félbe vágva egy tepsi közepére tesszük, és körbetapasztjuk a fasírthús-keverékkel, majd az egészet befedjük baconnel. Vizet öntünk alá, majd lefedjük alufóliával.
Betesszük a tepsit a sütőbe és kb. 50 perc alatt megsütjük, majd a fóliát levéve még további kb. 20 percig pirítjuk. Sülés után kicsit pihentetjük, majd felszeleteljük és zöld salátával tálaljuk. Szeretni fogjátok 😀
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: