A rizottó mennybe megy 4 gabonából grillezett gombával

2012 május 3. | Szerző: |

A gersli rizottó egy nagyon egyszerű dolog, ami izgalmas aláfestése a különböző húsoknak, zöldségeknek. Ez  a recept a gersli rizottó ITT továbbfejlesztett változata az alap a gersli, hajdina, köles, és az amaránt a plussz benne. A célom a rost és a fehérje tartalom megemelése volt, az íze fenséges. Ami az érdekességét adta, hogy a húsvéti füstölt sonka alaplével készült, ami az ízeket teltebbé tette. Laska gombát grilleztem hozzá, meglocsoltam fokhagymás olíva olajjal, csili, só, bors, fekete és színes, és héjjában fokhagymát sütöttem mellette 190-200 fokon.

A gabonák arányát egy közönséges csészével állítottam be fele gersli, majd hajdina, majd köles, és végül az amaránt, amíg teljesen tele lett a csésze. A folyadék kb.1 dl bor, a füstölt sonkalé kb 1 liter. A hozzávalókat nem bonyolult beszerezni a CBA, Tesco, szóval elérhető próbáljátok ki a siker nem marad el!!! Ami még nagyon jó ebben az ételben, hogy 35-40 perc alatt elkészül.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!