Mascarpone, whiskys eperrel

Valami édesség kell!! Most azonnal, nem csoki, nem süti, csak valami!! Volt otthon mascarpone

és tejszín, gondoltam csinálok valami kekszes pitty-puttyot, de volt eper is így ínkább ezt választottam.
Az eper friss volt ugyan, de nem olyan szép, így feldaraboltam, tettem rá egy kis nulla kalóriás cukrot, amit legutóbbi portyázásom alkalmával szereztem be, így egyben ki is próbáltam. Ez a valami természetes úton képződő cukoralkohol, amit kristályosítanak, grammonként 0,2 kalóriát tartalmaz, a vékonybélben felszívódik, így nem okoz bélproblémákat, amit esetlegesen az egyéb cukor helyettesítők okoznak. Édességét tekintve  30%-al kevésbé édes, a cukornál, de egy idő után, nem tűnik fel, mert megszokjuk a kevésbe édes ízeket, így pontosan elég édes lesz. Szóval ezután a tudományosan megalapozott cukrozás után, feltettem egy lábasba az epret, a cukorral főni,  megvártam, amíg egy kicsit összeeseik az eper, meglocsoltam whiskyvel, csak az illata miatt 😀 😀 félretettem hűlni. Addig a hideg tejszínt, néhány csepp citrommal felvertem. A mascarponét kevés cukor pótlóval( ld.fent) kikevertem és egy tálkában rétegeztem. Hűtőbe tettem 20 percre, kicsit összértek az ízek nagyon finom volt. A maradékot egy kis dobozba tettem, ment a fagyasztóba, másnap áttettem a rendes hűtőbe és nagyon finom “fagyi” lett belőle. Így a variációk száma a végtelenre növekedett 🙂 Megtartjuk a módszert 🙂
Tovább a blogra »