Vöröslencsekrém magokkal

2012 május 11. | Szerző: |

Jók ezek a kis mártogatósok, krémek, dipek, kinek kinek kedve szerint. A vöröslencse nagyon hamar megfő, ezért különösen kedvelem, de, ha  megtarthatná a színét, akkor még jobban belopná magát a szívembe:) Szeretem, ha a vacsorán, ebédnél van egy  “bevezető” falat, amikor megérkeznek a vendégek, kapnak egy innivalót leülnek, és akkor van türelmük kivárni a főételt, így nekem is van még pár percem, hogy nyugdtan tálalhassak 🙂

Hozzávalók
25 dkg vöröslencse
0,5 l víz
25 dkg  krémsajt, tejföl vegyesen
2 db babér levél
lenmag, napraforgó, szezámmag, mogyoró ezekből ízlés szerint 1-1 marékkal
garammasala, kömény, fahéj, chili szósz, só, bors

A lencsét sós vízben babérlevéllel megfőztem, a magokat száraz serpenyőben megpirítottam.
Összeturmixoltam a lencsét a krémsajttal a magok felével, hozzáadtam a fűszereket.
A chili szószt nem mindenki szereti, jómagam igen, így vettem ki egy adagot amibe tettem.
Úgy tálaltam,  hogy pitát vettem készen, serpenyőben átforrósítottam, feldaraboltam, tettem rá krémet megszórtam magokkal. Eszméletlenül jó, szendvicsbe, uzsonnára kiváló, aki nem ehet tejes dolgokat tofuval lehet helyettesíteni úgy igazán finom.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!