Vöröslencsekrém magokkal
2012 május 11. | Szerző: Dió Bisztró |
Jók ezek a kis mártogatósok, krémek, dipek, kinek kinek kedve szerint. A vöröslencse nagyon hamar megfő, ezért különösen kedvelem, de, ha megtarthatná a színét, akkor még jobban belopná magát a szívembe:) Szeretem, ha a vacsorán, ebédnél van egy “bevezető” falat, amikor megérkeznek a vendégek, kapnak egy innivalót leülnek, és akkor van türelmük kivárni a főételt, így nekem is van még pár percem, hogy nyugdtan tálalhassak 🙂
Hozzávalók
25 dkg vöröslencse
0,5 l víz
25 dkg krémsajt, tejföl vegyesen
2 db babér levél
lenmag, napraforgó, szezámmag, mogyoró ezekből ízlés szerint 1-1 marékkal
garammasala, kömény, fahéj, chili szósz, só, bors
A lencsét sós vízben babérlevéllel megfőztem, a magokat száraz serpenyőben megpirítottam.
Összeturmixoltam a lencsét a krémsajttal a magok felével, hozzáadtam a fűszereket.
A chili szószt nem mindenki szereti, jómagam igen, így vettem ki egy adagot amibe tettem.
Úgy tálaltam, hogy pitát vettem készen, serpenyőben átforrósítottam, feldaraboltam, tettem rá krémet megszórtam magokkal. Eszméletlenül jó, szendvicsbe, uzsonnára kiváló, aki nem ehet tejes dolgokat tofuval lehet helyettesíteni úgy igazán finom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: