Thai karfiol leves

2012 május 14. | Szerző: |

A karfiol legalább annyira megosztó étel, mint a spenót, vagy a paradicsomos káposzta. Részemről a szeretem kategória, rakva, sütve, rántva bárhogyan. A zöldségek közül a 100gr/30 kalóriájával az alacsonyak közé tartozik, tehát ehetünk belőle bőven, ha nem szúrjuk el panírokkal, zsírban sütéssel. A leves, amit anyukám készít nagyon jóóó, de nem tudom utánozni 🙂 Ilyenkor arra vetemedem, hogy új utakat keresek, más ízeket 🙂 Így alakult ez a leves is a Tom Yum levesem után a recept  ITT . Újhagymát finomra vágtam, mogyoró olaj, szezámolaj, vaj, keverékén elkezdtem párolni, Miért ennyi féle a zsíradék? Tesztelem őket, melyik hogyan működik, hogyan alakulnak az ízek, a vaj a biztonsági játékom, fűszerként használom, csakúgy, mint a szezámolajat ebben az esetben. Hozzáadom a vékony csíkokra(julienn-re) vágott gyömbért, chilipasztát. Nem kell megijedni a chilipasztától, ha nincs, az erős pista is megteszi, más az íze nem olyan lágyan csípős, de színét megadja, csípősségét citrommal, halszósszal össze tudjuk hangolni. Ezután beletesszük a szintén csíkokra vágott répát, folytatjuk a párolást, jöhet bele a karfol rózsákra szedve, felöntjük levessel, vagy vízzel. Most vízzel öntöttem fel natúr szárított zöldséges “vegetával”ízesítettem, sóztam. Amikor a karfiol még roppanós hozzáadtam a kókusztejet, borsoztam, halszósszal, szója szósszal ízesítettem ezek a “furcsaságok” elhagyhatók, ám érdemes beszerezni, nem drága dolgok és sokat dobnak az ételek ízén. Tálaláskor petrezselyem, koriander jöhet rá. Egy üde, hidegen, melegen ehető finom levest kapunk.
A citromfű is hozzátartozna, az ízekhez, de ezt nagyon ritkán lehet kapni, így most nem volt benne.
Hozzávalók:
1 fej karfiol
3 db répa
1 db kókusztej ( normál méretű konzerv)
2 cm-nyi gyömbér
só, bors,
olaj, vaj a pároláshoz
petrezselyem, koriander a tálaláshoz

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!