Csokimousse az én tortám :)
2012 május 15. | Szerző: Dió Bisztró |
Vannak napok, amik rólunk szólnak, személyesek bensőségesek, viharosak, mégis a miénk 🙂 Nekem is volt egy ilyen napom, tortát sütöttem, el is rontottam, majd megjavítottam 😀 Elsőre nem sikerült, háztartási kekszből dolgoztam, nem fogta össze a vaj, így 2 tojást küldtem a tésztába, ezzel kemény lett, majd egy kis málnás bacardit vetettem be nagyjából elfogadható lett az alap 😀 Ezt ne ismételje senki, vészhelyzet volt!! A krém 40 dkg csokiból!!!! az úgy jó ahogy van, csoki habban jó vagyok :)A krémben nincs cukor!!!… najóóó némi tejszín 😀 Arra jöttem rá, hogy csokitortát szeretek a legjobban sütni 🙂 a kudarc ellenére is, mert a végére minden jó…
Hozzávalók:
25 dkg zabkeksz
10 dkg olvasztott vaj
Az olvasztott vajat összekeverjük a keksszel, sütőben 180 fokon 10-12 perc , majd kihűtjük.
A krémhez:
2 dl tej
2 dl tejszín
2-3 ek kakaópor
6 lap zselatin
30 dkg étcsoki a krémbe
10 dkg étcsoki a tetejére
A tejet a kakóporral elkeverjük csomómentesre. A zseletin lapokat beáztatjuk vízbe, néhány perc után feloldjuk a tejes kakóban. A csokit feldaraboljuk, ráöntjük a zselatinos, tejeses kakaót. Folyamatosan keverjük, szépen feloldódik a csoki. Amikor ez megvan hozzáadjuk a hideg tejszínt, 2-3 órára, én egy éjszakára is hűtőbe tettem. Amikor előkerül újra, felverjük a masszát, rákenjük a kekszes alapra. Ideális esetben 12 óra kell neki, hogy összeérjenek az ízek, gyakorlatilag, ha krém megszilárdult elkészültünk. A tetejére reszeltjünk csoki forgácsot !
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: