Diófasírt sok sajttal

2012 május 16. | Szerző: |

Már jó ideje foglalkoztat ez a diófasírt kérdés, de valahogy nem volt kedvem hozzá. Aztán eljött a nap jól felpörgettem magam, munka után hozzáláttam, csináltam ezt-azt, többek között ezt is 😀 Nagyon egyszerűnek bizonyult nem is értem, miért halogattam. Anya annyira drága mindent konyhakészen ad nekem, a diót tisztitva, darálva, a gyümölcsöket befőzve, a zöldségeket fagyasztva, hogy tényleg csak be kelljen fejeznem az ételt. Így most egy adag darált dió is vesztegelt a hűtőben, és már nagyon útban volt 😀

Hozzávalók:

20 dkg darált dió
10 dkg füstölt sajt (most parenyica)
10 dkg trapista (most eidami)
2 ek búzadara
1 ek finom liszt
1 ek olaj
4-5 gerezd fokhagyma
4 egész tojás
1 fej lilahagyma apróra vágva

fűszerek: só, bors, pirospaprika, cayenne bors, chili, kömény én most ezeket használtam, de ahogy a fasírtot szokták fűszerezni. Azt az állagot is kell kapnunk, mint a fasírtnál.
A sajtokat lereszeljük, egy nagy tálba minden hozzávalót összekeverünk, állni hagyjuk fél órát egy órát ahogyan  adódik, a liszt kell, hogy megdagadjon. Készíthetünk gombócokat,  olajban kisüthetjük, vagy pástétom formában megsüthetjük. Én ez utóbbit választottam, 180 fokon, 35-40 perc, ha teteje megsült, nem ragad a tűre elkészült.
Egy nagyon finom dolog lett belőle, nem hiányzik belőle a hús, nincs póthús íze, egy önálló nagyon finom szendvicsbe, főzelékre, salátához való finomság lesz. Máskor is meg fogom csinálni. Készítettem hozzá egy citromos joghurtos öntetet salátával mennyei 🙂

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!