Zöldségkrémleves (cukkini, bébi tök, kelkáposzta)
2012 május 23. | Szerző: Dió Bisztró |
A leves ötletét a maradék zöldségek adták, ami éppen otthon volt és persze a kísérletező kedv:)
A cukkinit, a bébi tököt meghámoztam, nagyobb darabokra vágtam, kevés olaj vaj keverékén megpároltam. A kelkáposztát sütőben megsütöttem meglocsolva kevés olajjal 200 fokon 15-20 perc, majd durvára vágtam, mellette sütöttem meg a fokhagymát héjában. A megpárolt tök, cukkíni keveréket felönöttem vízzel szárított kaprot adtam hozzá, és kevés sót. Amikor roppanós lett kivettem belőle egy adagot a többit a turmixgépbe raktam, a sült kelkáposztával és fokhagymával, felöntöttem tejszínnel, összeturmixoltam. Visszaöntöttem a fazékba összeforraltam a kivett darabokkal, majd a friss kaporral, pörkölt mogyoró darabokkal tálaltam. Éljen a krémleves, nagyon finom lett! A kelkáposzta megadta sűrűségét a telt ízt, a cukkini és tök jól passzolt egymáshoz. Főzzünk töklevest ! 🙂
Hozzávalók:
1 közepes cukkini
1 bébi tök
1/4-ed nagyobb kelkáposzta
2 dl főzőtejszín
2 ek olaj
2 dkg vaj
5-6 gerezd fokhagyma
kapor, mogyoró, só bors
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: