Kínaikel, rakottan gerslivel
2012 május 29. | Szerző: Dió Bisztró |
A rakott ételeket bár egyszerű elkészíteni, nem igazán kedvelem, mert ugye minden részével külön-külön foglalkozni kell, tisztogatni, megfőzni, összerakni megsütni. Ha éhes az ember ehhez nincs türelme, ilyenkor rágondol, hogy mit szeretne enni, megkonzultálja anyukájával, mert ő nem szokta gerslivel csinálni, meggyőzi, hogy jó lesz és biztosan meg fogja enni történjen bármi 🙂 Éppen ez történt, mire hazértem éppen akkor vette ki a sütőből, most ez az az íz amit nem tudok megunni 🙂
Hozzávalók:
1 db kínaikel
20 dkg gersli, árpagyöngy
3-5 db tojás
1 adag pörkölt
5 dkg füstölt szalonna
1 tejföl most egy nagy doboz fele
20 dkg sajt
A kínai kelt forró vízben 3-4 percig főzzük, majd hideg vízbe lehűtjük. A megmosott gerslit 2 szeres mennyiségű vízben megfőzzük. A tojást is megfőzzük keményre, 1 db-ot félre teszünk. A szalonna zsírját kisütjük, erre rászedjük a gerslit jól összeforgatjuk. Egy tálba elkezdjük rétegezni, kel, gersli, pörkölt, tojás. A tetejére a kínai kel kerül, amit leöntünk a tejfölbe kevert sózott, borsozott tojással. Befedjük reszelt sajttal és a szalonna darabkákat a tetejére szórjuk. Forró sütőben 30 perc alatt elkészül, amikor a sajt rápirul kész.



Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: