Anya klasszikus kapros-túrós pitéje
2012 május 30. | Szerző: Dió Bisztró |
Hozzávalók:
30 dkg sima liszt
só
0,5 dl tej
2 tojás sárgája
6 dkg porcukor
5 dkg vaj
kovászhoz:
2 dl tej
2 dkg élesztő( most egy fél volt az egyszerűség kedvéért)
1 dkg porcukor
6 dkg sima liszt
töltelék:
50 dkg túró
5 dkg vaj
8 dkg porcukor
2 db tojás
2 dkg pudingpor
1 csokor kapor, ízlés szerint finomra vágva
1.) a kovász hozzávalóit összekeverjük: a tej legyen langyos, a liszt szobahőmérsékletű így biztosan fel fog futni az élesztő.
2.) tészta első lépése, hogy a lisztet felmelegítjük mikróban, napos asztalon, sózzuk és átszitáljuk, majd a tojássárgáját elkeverjülk a tejjel, beleöntjük a lisztbe.
3.) hozzáadjuk a porcukrot, az olvasztott vajat éppen langyosan és végül a megkelt kovászt.
egy lágy tésztát fogunk kapni, amit fakanállal jól dolgozzunk ki, tehát legyen rugalmas, fényes felületű.
4.) meleg helyen megkelesztjük.
A túrókrém hozzávalóit összekeverjük, de ne törjük nagyon szét a túrót attól lesz olyan igazán pite a pite:)A túrokrémnek az adta a könnyűségét, hogy a tésztából kimaradt fehérjét keményreverjük, és fellazítjuk vele a túrót.
A kelt tésztát kettéosztjuk, kinyújtjuk sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, elsimítjuk a rajta a túrókrémet, befedjük a másik lappal 1 elhabart tojással alaposan megkenjük a tetejét.
180-190 fokon 30-35 perc alatt előmelegített sütőben megsütjük
![]() |
A tökéletes pite, mint egy felhő, de komolyan 🙂 |
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:
nálam az egyik leg-leg 🙂 nagyon jól néz ki..áááá, már csábítottak el vele 😀
🙂 De jó is ez:)