Sült oldalas friss káposzta salátával
2012 június 12. | Szerző: Dió Bisztró |
Hozzávalók:
1 kg oldalas
2 db nagy fej vöröshagyma
6-8 cikk fokhagyma
só, bors, sülthús fűszerkeverék
1-2 ek olaj
Az oldalast nagyobb darabokra vágjuk, a hentest, ha megkérjük szívesen megtesz. Az olajban elkeverjük a fűszerkeveréket, állni hagyjuk a húst. 1 órára legalább, de, ha egy éjszaka az még jobb.
A pácolás után forró serpenyőben elősütjük a húst fehéredésig, majd felöntjük vízzel, hogy éppen ellepje, beletesszük a hagymákat, sózzuk borsozzuk. és előfőzzük kb.3/4-1 óra utána 200-220 fokos sütőben megpirítjuk fél óra alatt, dobhatunk mellé még fokhagymát héjában, vagy szeletelhetünk a tetejére.
Káposztasaláta
Hozzávalók:
1 nagyobb fej újkáposzta
cukor, só, ecet, köménymag
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: