Kajszi fesztiválra készülve kávés, diós barackos kocka

2012 június 18. | Szerző: |

Már nagyban készülünk a göncikajszi fesztiválra. A bisztró barackos sütikkel várja majd a vendégeit. Különböző receptekkel kísérletezem, szeretnék egy nem túl édes, de ízekben gazdag krémes és nem krémes variációt, + diónak mindenféleképpen lennie kell benne 🙂 Ez az első ötlet, amin gondolkodom, még nem érzem teljesnek, de ebben a formában is nagyon finom. Van benne, dió, kávé, kakaó, aszalt barack, és némi barack pálinka csak az íze végett 😀

Hozzávalók:

5 dkg vaj
20 dkg porcukor
20 dkg rétes liszt
2 db tojás
10 dkg darált dió
1-2 ek darált kávé
2 dkg kakaópor
1/2 cs.sütőpor
2,5 dl tej

A vajat, tojást, porcukrot 10 percig keverjük robotgéppel. A diót, a kávét, sütőport, kakaót szintén összekeverjük a legvégén hozzáadjuk a tejet, majd a két keveréket összekeverjük.
180 fokon 25-30 perc alatt készre sütjük. hagyjuk kihűlni a tésztát.

Krém:
10 db aszalt sárgabarack apróra vágva
0,5 dl barack pálinkába áztatva.

2 dl tej
1,5 dl tejszín
4 tojás sárgája
3 dkg kristálycukor
2 dkg kukoricakeményítő

A tejet a tejszínnel felforralom, lehűtöm, még melegen hozzáadom a leszűrt barackot, nem nagyon kell szűrni, mert felszívja a pálinkát 🙂
A tojássárgáját a cukorral és a keményítővel robotgéppel fehéredésig keverem,  majd a langyos tejszínes, barackos keveréket hozzáadva 3-4 perc alatt besűrítjük kis lángon.
A kihűlt tésztára tehetünk egy vékony sárgabarack lekvárt, úgy, hogy a lekvárt felmelegítjük és a maradék pálinkát hozzáadjuk, erre tesszük a krémet. Fokozhatjuk az élvezeteket tejszínhabbal. Én nem fokoztam 😀
A tészta nagyon klassz sokáig friss marad, megsüthetjük előre, folpackba csomagolva hűtőben eláll, és frissen amikor szükség van rá betölthetjük az aktuális krémmel lekvárral .

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Blogkövetés

Iratkozz fel a heti hírlevélre és többé nem maradsz le a friss tartalomról.

Az adatkezelés további részleteiről itt olvashatsz: Felhasználási feltételek és Egyedi adatkezelési tájékoztató

Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!