Kajszi fesztiválra készülve kávés, diós barackos kocka
2012 június 18. | Szerző: Dió Bisztró |

Már nagyban készülünk a göncikajszi fesztiválra. A bisztró barackos sütikkel várja majd a vendégeit. Különböző receptekkel kísérletezem, szeretnék egy nem túl édes, de ízekben gazdag krémes és nem krémes variációt, + diónak mindenféleképpen lennie kell benne 🙂 Ez az első ötlet, amin gondolkodom, még nem érzem teljesnek, de ebben a formában is nagyon finom. Van benne, dió, kávé, kakaó, aszalt barack, és némi barack pálinka csak az íze végett 😀
Hozzávalók:
5 dkg vaj
20 dkg porcukor
20 dkg rétes liszt
2 db tojás
10 dkg darált dió
1-2 ek darált kávé
2 dkg kakaópor
1/2 cs.sütőpor
2,5 dl tej
Krém:
10 db aszalt sárgabarack apróra vágva
0,5 dl barack pálinkába áztatva.
2 dl tej
1,5 dl tejszín
4 tojás sárgája
3 dkg kristálycukor
2 dkg kukoricakeményítő
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: