Sárgabarackos, rozmaringos muffin
2012 június 19. | Szerző: Dió Bisztró |
A muffin egyszerűségében nagyszerű egy fél óra alatt elkészül és 2-3 napig friss marad. A barackfesztiválra készülve vágtam bele ebbe a nem krémes süti kísérletbe nagyon elégedett vagyok vele.A rozmaring kicsit furának tűnhet, de fenséges illatot és nagyon különleges íz ad a sütinek.
Hozzávalók:
1 üveg sárgabarack befőtt vagy 6-8 db friss nagyobb barack apróra vágva
2 kávéskanál rozmaring finomra vágva
1 és 1/4 csomag sütőpor
1 tojás
2 dl joghurt vagy tejföl
16 dkg cukor
0,8 dl olaj
25 dkg finom liszt
10 dkg aprított dió
2 dkg kókuszvirág vagy barna cukor
1 citrom reszelt héja
0,75 dl baracklé
A befőttet lecsöpögtetjük apró kockára vágjuk A levét félre tesszük. A lisztet, 5 dkg pirított apróra vágott diót, sütőport, citrom héját összekeverjük. A tojást, a cukrot, kikeverjük majd hozzáadjuk a barackot, a baracklevét, a tejfölt, olajat. A két masszát összedolgozzuk, nem sokáig csak amíg jól elkeverednek a hozzávalók. A formát kibéleljük a muffin papírral, 1-1,5 ek jut egy formába. 18 db lesz belőle.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: