Sárgabarackos, rozmaringos muffin

A muffin egyszerűségében nagyszerű egy fél óra alatt elkészül és 2-3 napig friss marad. A barackfesztiválra készülve vágtam bele ebbe a nem krémes süti kísérletbe nagyon elégedett vagyok vele.A rozmaring kicsit furának tűnhet, de fenséges illatot és nagyon különleges íz ad a sütinek.

Hozzávalók:

1 üveg sárgabarack befőtt vagy 6-8 db friss nagyobb barack apróra vágva

2 kávéskanál rozmaring finomra vágva

1 és 1/4 csomag sütőpor

1 tojás

2 dl joghurt vagy tejföl

16 dkg cukor

0,8 dl olaj

25 dkg finom liszt

10 dkg aprított dió

2 dkg kókuszvirág vagy barna cukor

1 citrom reszelt héja

0,75 dl baracklé

A befőttet lecsöpögtetjük apró kockára vágjuk A levét félre tesszük. A lisztet, 5 dkg pirított apróra vágott diót, sütőport, citrom héját összekeverjük. A tojást, a cukrot, kikeverjük majd hozzáadjuk a barackot, a baracklevét, a tejfölt, olajat. A két masszát összedolgozzuk, nem sokáig csak amíg jól elkeverednek a hozzávalók. A formát kibéleljük a muffin papírral, 1-1,5 ek jut egy formába. 18 db lesz belőle.
Előmelegített sütőben légkeveréses 160 fok, hagyományos 190 fokon 20-25 perc alatt megsütjük

Tovább a blogra »